COPD training

COPD Training

Bij COPD zijn de longen beschadigd en werken deze dus niet meer zoals het hoort. Dit merkt u al bij de gewone dingen in het dagelijks leven, zoals wandelen, traplopen, aankleden of boodschappen doen. U bent sneller benauwd, kortademig en vermoeid.

De grootste oorzaak van COPD is roken, maar er zijn ook andere oorzaken die een rol kunnen spelen in het krijgen van COPD.

COPD is een chronische ziekte, dat wil zeggen dat het blijvend is, u kunt er niet van genezen. Hoe COPD verloopt is afhankelijk van hoe ernstig uw klachten zijn. Bij de één kan dit licht zijn, bij de ander kan dit juist ernstig zijn. Dat is bij iedereen weer anders.

Maar wat wel heel duidelijk is, is dat het verloop van de ziekte en hoe ernstig uw klachten zijn, beïnvloed kan worden door een gezonde manier van leven en de juiste behandeling!

 

Hier kan de COPD training een belangrijke rol in spelen!

Wat kunt u verwachten van de COPD training:

  • Begeleiding in het leren omgaan met de klachten
  • Verbeteren / voorkomen verslechtering van algehele conditie en spierkracht
  • Verbeteren gezonde leefstijl en kwaliteit van leven

 

Samen met een gespecialiseerd fysiotherapeut wordt er voor iedereen een specifiek programma gemaakt om de samen met u gemaakte doelen te bereiken. Dit alles, indien nodig, in samenwerking met de longarts en longverpleegkundige.