Littekentherapie

Littekentherapie

Littekentherapie

 

Littekenweefsel ontstaat na operaties of trauma en kan klachten veroorzaken aan het houdings- en bewegingsapparaat, en herstel stagneren. Littekens kunnen aan de buitenkant er mooi uit zien, maar vaak is er sprake van onderhuids littekenweefsel. Dit littekenweefsel kan verkleven met de huid of onderliggende spieren of zelfs met organen. Dit kan problemen veroorzaken zoals bewegingsbeperking van gewrichten, houdingsproblematiek, pijn of vochtophoping.

Met littekentherapie kunnen klachten als gevolg van littekenweefsel behandeld worden. Het doel van littekentherapie is de verklevingen van littekenweefsel met onderliggende structuren los te maken, zodat de mobiliteit van gewrichten toeneemt, men een betere houding kan krijgen, pijn afneemt en vochtophoping verdwijnt.

Littekentherapie is een nieuw vakgebied binnen de fysiotherapie. Fysiotherapeut Linda Smid heeft zich gespecialiseerd in deze behandeling. Tijdens de behandeling wordt een combinatie van myofasciale release technieken met fasciale stretching toegepast. Wanneer nodig wordt er Medical taping toepast ter ondersteuning van de behandeling.

 

Mocht u vragen hebben of meer informatie willen hebben over littekentherapie, dan kunt u contact opnemen met Cure Fysiotherapie op telefoonnummer  0591-212191 of mailen naar linda@curefysiotherapie.nl