Echografie

Echografie

Cure werkt voor het maken van echo’s samen met Fysiotherapie In ’t Veld, Walstraat 23 te Emmen. Voor een afspraak kunt u bellen met 06-29928671.

Echografie binnen de fysiotherapie wordt gebruikt om de kwaliteit van spieren, pezen, kapsels, banden, slijmbeurzen en soms ook zenuwen, bot en bloedvaten in in beeld te brengen en te beoordelen. Met een behandelkop en een laagje gel sturen we geluidsgolven in het lichaam. Een deel hiervan wordt weerkaatst en wordt door de behandelkop weer opgevangen. Een computer zet de geluidsgolven die terugkomen om in een bepaald beeld.

Onderzoek

Het echografisch onderzoek wordt altijd uitgevoerd in combinatie met lichamelijk onderzoek. Zo kunnen we een goede diagnose stellen en behandelplan voorstellen. Naast een diagnose kunnen we met echografie ook weefselherstel in beeld brengen, waardoor gerichte revalidatie -of bijsturing- mogelijk is.
Het onderzoek is niet belastend. U voelt er nagenoeg niks van en het duurt 10 tot 20 minuten. U kunt tijdens het onderzoek gewoon meekijken.