Revalidatie nieuw knie / heup

U bent net geopereerd aan uw heup of knie. Na de ingreep in het ziekenhuis en na eventueel kort verblijf op de verpleegafdeling mag u weer naar huis. De fysiotherapeut in het ziekenhuis zal u aanraden om verder te revalideren bij u in de buurt. Hij weet immers dat een goed eindresultaat niet alleen wordt bepaald door de operatie, maar vooral door de revalidatie. Bij Cure bent u aan het juiste adres voor deskundige hulp bij revalidatie.

Uw persoonlijke hulp bij heup- en knie revalidatie

Wij realiseren ons hoe belangrijk het voor u is om weer pijnvrij en met minder beperkingen te kunnen bewegen. Binnen onze praktijk hebben we daarom een knie- en heuprevalidatieteam opgericht. In dit team zitten fysiotherapeuten die zich gespecialiseerd hebben in heup- en knierevalidatie. Onze trainingsapparatuur is zeer praktisch voor revalidatie door lage instapniveaus en doordachte opstapruimte zodat u snel aan de slag kunt met trainen.

Uw therapeut maakt met u samen een afweging van wat u wilt bereiken met revalidatie, wat uw doelen zijn. Voor sommige mensen betekent dit weer kunnen voetballen tijdens de competitie, voor anderen is zelfstandigheid thuis het belangrijkste einddoel. Afhankelijk van deze doelen wordt een traject “op maat” gemaakt waarin u gestructureerd bezig gaat met herstel en functieverbetering van heup of knie.

U werkt, onder begeleiding van gespecialiseerde professionals, één tot meerdere keren per week aan het herstel van uw heup of knie. Het behandelprogramma kent een duidelijke opbouw dat persoonlijk op u is afgestemd. Na verloop van tijd merkt u, dat u steeds hogere eisen aan uw lichaam kunt stellen. Die ervaring zorgt ervoor dat de behandelingen en trainingen niet alleen nuttig zijn, maar ook steeds leuker worden.

Zelfs als u niet in staat bent om naar de praktijk te komen kunnen wij hulp bieden bij het herstel. Wij komen graag bij u aan huis om daar in uw eigen omgeving te oefenen met hulpmiddelen die wij meenemen van de praktijk of met de mogelijkheden die uw eigen huis biedt.