Podologie

U kunt terecht bij de registerpodoloog wanneer u last heeft van uw tenen, voeten, enkels, knieën, heupen of rug. In sommige gevallen kunnen zelfs schouderklachten en nekklachten worden verlicht door de behandeling van de registerpodoloog. Meestal melden mensen zich vanwege pijnklachten, maar ook vermoeide voeten, eeltplekken spierproblemen of gewrichtsirritaties kunnen vaak positief worden beïnvloedt door de registerpodoloog.

Vaak worden deze klachten (mede) veroorzaakt door een afwijkende stand van de voeten of enkels, die middels een steunzool kan worden gecorrigeerd.

Ook met verschillende systeemziekten kunt u terecht bij de podoloog. Bijvoorbeeld bij Diabetes Mellitus, Reumatoïde Artritis, neuropathieën en verder.

Of u nu hardloopt, hele dagen op werkschoenen staat, sport of achter uw rollator loopt; voor verschillende problemen zijn er verschillende oplossingen. In samenspraak met u en/of uw behandelaars werken we toe naar een advies op maat.

Het grote voordeel bij Podologie Van Maanen is dat uw klachten altijd worden beoordeeld door de registerpololoog én fysiotherapeut ineen. Hierdoor krijgt u altijd het beste advies vanuit meerdere oogpunten. Het onderzoek is uitgebreider dan bij de gemiddelde podoloog en er is een ruimere diversiteit aan behandelmogelijkheden. Te denken valt aan voetspiertraining, gewrichtsmobilisaties en/of advies.
Podologie en Fysiotherapie kunnen gezamenlijk uw klachten verhelpen. De therapieën vullen elkaar aan en versterken elkaars effect daardoor. U krijgt bijvoorbeeld steunzolen om de stand van voeten en benen te verbeteren, aangevuld met fysiotherapie om opgelopen klachten van de achillespees, kuitspieren of knieën te verlichten middels massagetechnieken of bijvoorbeeld stabiliteitsoefeningen. Uw klacht zal verbeteren én u komt er sterker uit. Sport, werk of dagelijkse bezigheden voert u daarna meestal weer probleemloos uit.

 

Elke dinsdag zal Marc van Maanen aanwezig zijn in de praktijk van Cure Fysiotherapie. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Cure Fysiotherapie of via de website van Podologie van Maanen