Veelgestelde vragen

Cure Fysiotherapie is gevestigd op meerdere locaties in zuidoost Drenthe. Kijk bij vestigingen waar u allemaal terecht kunt. Bij alle vestigingen is voldoende parkeergelegenheid. In Emmen hebben wij 5 parkeerplaatsen die voor onze cliënten gratis te gebruiken zijn. Deze parkeerplaatsen zijn te herkennen aan ons logo en bevinden zich op de Klokkenslag. Telefonisch zijn wij bereikbaar op nummer 0591-212191.

U kunt sinds 2006 gebruik maken van het zogenaamde Directe Toegang Fysiotherapie (DTF). Sindsdien is het bij de meeste aandoeningen niet meer verplicht om een verwijzing te hebben voor fysiotherapie. Wanneer u een aandoening heeft die door de overheid als ‘chronisch’ wordt gezien, is het wel verplicht om een verwijzing te krijgen voor fysiotherapie. Als u twijfelt of dit voor u ook geldt, neem dan contact met ons op. Meestal kunnen we het u direct vertellen!

In veel gevallen is het zo dat de kosten voor fysiotherapie gedekt worden door uw aanvullende zorgverzekering. Iedere verzekeraar heeft pakketten met beperkte en uitgebreide dekking voor fysiotherapie. In uw polis kunt u terugvinden hoeveel fysiotherapie er voor u vergoed wordt. Bij de meeste aanvullende pakketten ligt dit ergens tussen de 6 en 40 behandelingen per jaar. Wij kunnen, doordat wij direct in contact staan met de zorgverzekeraar, dit ook voor u uitzoeken. Vraag uw fysiotherapeut wanneer u twijfelt over de vergoedingen voor fysiotherapie.

Mensen met een ‘chronische’ aandoening hebben wel recht op een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de basisverzekering.

In het geval dat u alleen dekking heeft vanuit de basisverzekering, kunt u op onze website een tarievenlijst terugvinden voor onze diensten.

Onze locatie in Emmen aan de van Schaikweg 17 is gegarandeerd op werkdagen tussen 7:00 en 20:00 geopend en op zaterdag van 8:00 tot 12:00.

In Westerbork zijn wij maandag, woensdag en donderdag van 12:00 tot 20:00 open. Op dinsdag en vrijdag kunt u ook ‘s morgens tussen 9:00 en 13:00 terecht. Omdat we niet altijd aanwezig zijn op de praktijk kunt het beste bellen of e-mailen om een afspraak te maken.

Soms gebeurd het dat u bij ontslag uit het ziekenhuis niet alle informatie heeft gekregen die u nodig hebt voor verder herstel. In de meeste gevallen wanneer u geopereerd bent aan gewrichten, spieren of fracturen dan heeft fysiotherapie een toegevoegde waarde bij het herstel hiervan. Ook wanneer u behandeld bent voor hart- vaat- en/of longproblematiek kan de fysiotherapeut u helpen. U kunt een afspraak maken met ons om de mogelijkheden te bespreken en een verwijsbrief is ook achteraf vaak nog wel te regelen.

Wanneer u uitbehandeld bent bij een andere praktijk maar u nog steeds met een klacht zit nodigen wij u graag uit te beoordelen wat wij eventueel voor u kunnen doen. Fysiotherapie is een heel breed vak met veel verschillende behandelmethodes. Denk dus ook niet dat als de ene therapeut u niet kan helpen een ander dit ook niet kan. Vaak is het een combinatie van inzicht, kennis, vaardigheden en het contact tussen cliënt en behandelaar die een traject doet slagen.

Sporten en bewegen is leuk en heel belangrijk voor het lichaam en geest. Maar soms kan het zijn dat een sport niet past bij uw specifieke kenmerken of dat u (nog) niet fit genoeg bent om deze vorm van sport te beoefenen. De fysiotherapeut is gespecialiseerd in het herkennen van afwijkingen en fysieke beperkingen die u belemmeren bij sporten en bewegen. Door specifiek op die gebieden te trainen kan u mogelijk al snel met plezier mee doen aan de sport die u graag uitoefent.